English
EGZ-014  
EGZ-014, Li-Ion akkumulátor töltõ az EGZ-008 panelhez
Hardware

  A panel alapfeladata az EGZ-008 panel tápellátása és a Li-Ion akkumulátorok töltése, felügyelete. Max. töltõáram 1.5A, jelenlegi akkupack kapacitása 8 Ah. Töltõ feszültség 4,5..5.5VDC, mely 2mm-es power csatlakozón át jut a panelre. A panel fordított polaritás ellen védett, de túlfeszültség ellen nem! A töltést egy sárga színû LED jelzi vissza. Az akkumulátorok fizikai hibáját egy piros LED jelzi. Ha ez világít az akkupackot cserélni kell. A mélykisülésben lévõ akkumulátort elõsször 20mA töltõárammal feléleszti, majd rákapcsolja a teljes töltést. A töltés végén a sárga LED elalszik.
  Régi típusú LCD/TFT kijelzõk 12V-os invertere miatt a panelre került egy Li-Ion/+12VDC DC/DC konverter is, így használhatóak maradtak ezek az inverterek is (bár roppant gazdaságtalan a használatuk, a többletfogyasztás miatt).
  A panelre csatlakozik az EGZ-008-as panel ki-bekapcsoló gombja is. Bekapcsolt állapotban egy 6 pólusú csatlakozón át kap akkumulátorfeszültséget az EGZ-008, max. áram 3A lehet. Az akkumulátor állapotát és egyeb paramétereket RS232 porton keresztül kívülrõl is lekérdezhetjük. Az EGZ-008 panel ugyenezt SPI porton keresztül teheti meg. Az SPI port mellett egy NMI kérés lehetõsége is adott a rendkívüli esetek kezelésére.
  A panelon található RDS-es FM mûsoros rádióvevõ is (USA, Japán és EU szabvány szerinti, a képen a körbekerített rész jobb oldalt), amit szintén az RS232 vagy a belsõ SPI porton keresztül érhetünk el. Az RDS információt az SPI porton át kapjuk meg. A rádiót  az EGZ-008 panel CD bemenetére kell csatlakoztatni, így tudjuk hallgatni, az EGZ-008 1W-os erõsítõjén át. A rádióhoz külsõ antenna csatlakoztatható (a képen jobb oldalt, nincs beforrasztva).

Kapcsolási rajz és a PCB alaktrész oldal (pdf, 281,2kb)

Software


Vissza a "projects" oldalra