English
AVR6PWM  
Hardware
 
 A panel 100*160mm (3U) panel, de a csatlakozók nem szabványos euro csatik.

    6 db IRF540-es FETtel hajtott alsóoldali PWM, védõ diódával és pufferkondival. Használható PWM feszültség max. 80VDC.
    2 db optós bemenet max. 30VDC, min. 5mA
    2 db  relés kimenet, relé tipustól függõen max. 250VAC, 1A.
    1 db tápcsatlakozó. 5V @200mA, 12V @2A (impulzus-szerûen a FET meghajtóknak kell csak. Maga a panel 5V-ról üzemel). PC tápegység csatlakozó is beépíthetõ, így egy PC tápról jaratható a panel.
    1 db IDC40 csatlakozó a rendszerbuszhoz: 8 címvezeték, 8 multiplexelt adat/cím, ALE, RD, WR, IRQ, és 2 általános IO.
    8db 3 pólusú csatlakzó az analaóg bemeneteknek. Midengyik csatlakozón van +5V, GND és analóg jel bemenet. Az analaóg jelet egy AD8544 fogadja egy ellenállás osztón keresztûl, így lehetõség van 5V-nál nagyobb jelek fogadására is (negatív jelet nem fogad, és védelem sincs feltervezve!). Jeformálás után az analóg jeleket 10 bites ADC fogagadja. Az ADC jeltõl függõen 10-30 kSPS sebességû.
    2 db RS232 csatlakozó PC tipusú bekötéssel (PChez fordítós adatkábel kell).
    A panelra felkerûlt még egy beeper (csipogó), de ipari körülmények között elég gyenge a hangereje  (lakásban, csendesebb helyen használható csak).

A processzor egy ATmega128-16AI 16MHz-en járatva.  A PWM 3-16 bit szélességig állítható (10 bit optimálisnak tûnik, ekkor a PWM frekvencia ~7kHz). A PWM fázis és frekvencia helyes.

A Panel DC motorok vezérlésére készûlt. Jelenleg 4 motor + 1 fék szabályozását látja el. Fogad 2 analaóg hibajelet és egy tachojelet. Ezek alapján ill. az egyik motor (fõmotor) fordulatszáma alapján szabályozza a többi motor fordulatszámát.

A folyamat PC-rõl sorosporton kersztûl debuggolható, befolyásolható, a paraméterek megváltoztathatóak, valamint a belsõ program feltölthetõ, frissíthetõ.

A külsõ buszra IO kártyák köthetõek vagy ha erre nincs szükség szabadon felhasználhatóak, akár IO vonalként is.

Software
 


Vissza a "projects" oldalra